NETVÆRKSGRUPPER

Misbrugsanalyser-netværket:

 • Formand, Kemiker, Eva Greibe
  Ansat: Blodprøver og Biokemi, Aarhus Universitetshospital
  Email: evagreib@rm.dk
 • Overlæge, Kim Dahlhoff
  Ansat: Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg Frederiksberg  Hospital
 • Kemiker, Torben Breindahl
  Ansat: Klinisk Biokemisk Afdeling, Regionshospital Nordjylland, Hjørring
 • Overlæge,  Elke Hoffmann-Lücke
  Ansat: Blodprøver og Biokemi, Aarhus Universitetshospital
 • Kemiker, Lars Engbers Pedersen
  Ansat: Klinisk Biokemisk Afdeling, Næstved, Slagelse og Nyk. Falster Sygehuse
 • Kemiker, Per Bo Jensen
  Ansat: Klinisk Biokemisk Afdeling, Bispebjerg Frederiksberg  Hospital
 • Kemiker, Palle Fruekilde
  Ansat: Klinisk Biokemisk Afdeling, Odense Universistetshospital

 

Proteom-Netværk

Formål

Netværkets overordnede mål er at fremme anvendelse af proteomanalyser i klinisk biokemisk virke, både i relation til forskning og drift.

 

Deltagere

Netværket består af læger, biokemikere og andre med interesse for at udvikle proteomanalyser i det klinisk biokemiske område. Interesserede kan henvende sig til nedenstående og vil så modtage oplysninger om netværkets aktiviteter.

 

Aktiviteter

Netværket vil afholde 1-2 fælles møder årligt, som annonceres her på siden.

 

Kontaktpersoner

 • Lektor, hoveduddannelseslæge, ph.d. Nicolai J. Wewer Albrechtsen, Klinisk Biokemisk Afdeling, Rigshospitalet og Bispebjerg & Frederiksberg Hospital og NNF Center for Protein Research, Københavns Universitet albrechtsen@regionh.dk
 • Professor, overlæge, dr. Lars Melholt Rasmussen, Blodprøver og Biokemi, Odense Universitetshospital, Syddansk Universitet lars.melholt.rasmussen@rsyd.dk

 

Kort baggrund om proteomanalyser i klinisk biokemi

Proteomanalyser har gennem de seneste årtier udviklet sig fra komplicerede analyser anvendt på få prøver til mere robuste opsæt, som kan anvendes i high-throughput sammenhæng med relevant bioinformatisk bearbejdelse.

 

Proteomanalyser har en plads i relation til både forskning og drift i det klinisk biokemiske område.  Store forskningsbaserede discovery-analyser på populationer med tusindvis af prøver har udpeget potentielle biomarkører og givet patofysiologisk indsigt. Desuden er der også demonstreret umiddelbar klinisk brugbarhed af dedikerede proteomteknologier i specifikke diagnostiske situationer.

 

Gennem de seneste år har proteomteknologier bredt sig til hospitalslaboratorierne i Danmark. Vores netværk under DSKB består primært af medarbejdere på hospitalslaboratorier med interesse i at fremme denne udvikling.