Misbrugsanalyser-netværket:
- Formand, Kemiker, Eva Greibe
Ansat: Blodprøver og Biokemi, Aarhus Universitetshospital
Email: evagreib@rm.dk - Overlæge, Kim Dahlhoff
Ansat: Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg Frederiksberg Hospital - Kemiker, Torben Breindahl
Ansat: Klinisk Biokemisk Afdeling, Regionshospital Nordjylland, Hjørring - Overlæge, Elke Hoffmann-Lücke
Ansat: Blodprøver og Biokemi, Aarhus Universitetshospital - Kemiker, Lars Engbers Pedersen
Ansat: Klinisk Biokemisk Afdeling, Næstved, Slagelse og Nyk. Falster Sygehuse - Kemiker, Per Bo Jensen
Ansat: Klinisk Biokemisk Afdeling, Bispebjerg Frederiksberg Hospital - Kemiker, Palle Fruekilde
Ansat: Klinisk Biokemisk Afdeling, Odense Universistetshospital
Proteom-Netværk
Formål
Netværkets overordnede mål er at fremme anvendelse af proteomanalyser i klinisk biokemisk virke, både i relation til forskning og drift.
Deltagere
Netværket består af læger, biokemikere og andre med interesse for at udvikle proteomanalyser i det klinisk biokemiske område. Interesserede kan henvende sig til nedenstående og vil så modtage oplysninger om netværkets aktiviteter.
Aktiviteter
Netværket vil afholde 1-2 fælles møder årligt, som annonceres her på siden.
Kontaktpersoner
- Lektor, hoveduddannelseslæge, ph.d. Nicolai J. Wewer Albrechtsen, Klinisk Biokemisk Afdeling, Rigshospitalet og Bispebjerg & Frederiksberg Hospital og NNF Center for Protein Research, Københavns Universitet albrechtsen@regionh.dk
- Professor, overlæge, dr. Lars Melholt Rasmussen, Blodprøver og Biokemi, Odense Universitetshospital, Syddansk Universitet lars.melholt.rasmussen@rsyd.dk
Kort baggrund om proteomanalyser i klinisk biokemi
Proteomanalyser har gennem de seneste årtier udviklet sig fra komplicerede analyser anvendt på få prøver til mere robuste opsæt, som kan anvendes i high-throughput sammenhæng med relevant bioinformatisk bearbejdelse.
Proteomanalyser har en plads i relation til både forskning og drift i det klinisk biokemiske område. Store forskningsbaserede discovery-analyser på populationer med tusindvis af prøver har udpeget potentielle biomarkører og givet patofysiologisk indsigt. Desuden er der også demonstreret umiddelbar klinisk brugbarhed af dedikerede proteomteknologier i specifikke diagnostiske situationer.
Gennem de seneste år har proteomteknologier bredt sig til hospitalslaboratorierne i Danmark. Vores netværk under DSKB består primært af medarbejdere på hospitalslaboratorier med interesse i at fremme denne udvikling.